corporate

corporate

mission & vision

mission & vision

business & services

business & services

aviation lubricant

aviation lubricant

bowling

bowling

contact us

contact us
Loading...

PREVIOUS BOWLING PROJECT

PREVIOUS BOWLING PROJECT

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

Saturday, October 25, 2008

Inflasi & peningkatan pengangguran antara penyebab berlakunya kebrobokan ekonomi.

KETUA Pembangkang, Anwar Ibrahim menegaskan bahawa masalah inflasi, peningkatan pengangguran dan penurunan pelaburan dari luar negara merupakan antara isu-isu penyebab berlakunya kebrobokan ekonomi negara yang menakutkan dan penafiannya oleh pemimpin negara.

“Apa yang lebih membimbangkan adalah keadaan ekonomi negara yang muram dan mereka tidak memberi sebarang keyakinan untuk mengembalikan keyakinan untuk memulihkan kemendapan perdagangan,” tegas Anwar dalam satu sidang media di parlimen semalam .

Katanya, adalah satu keperluan pada percambahan fikiran oleh kedua-dua pihak; pencadang dan pembangkang dalam menentukan belanjawan yang lebih telus dan bertangungjawab.

“Adapun parti yang memerintah tidak menunjukan tanda-tanda keterbukaan dalam menangani pandangan yang di kemukakan oleh Pakatan Rakyat. Parti yang ada tidak membuktikan bahawa mereka berupaya mengadakan dailog yang sedemikian,” jelasnya yang juga merupakan Ketua Umum KeADILan.

Ketidak hadiran serta tidak mahu dengar apa yang di katakan oleh ahli-ahli parlimen dan menteri-menteri kanan BN tampak ketara. Ia mencerminkan keangkuhan dan sikap memandang rendah kepada suara hati rakyat dan warganegara Malaysia di mana kehidupan dan mata pencarian mereka dihimpit keperitan dengan suasana ekonomi yang tidak menentu.

Pakatan Rakyat percaya pada proses demokrasi dan akan terus berpegang kepada janji kepada rakyat Malaysia. Kami mewakili kepentingan mereka dan tidak akan mengaku kalah dan tunduk kepada amalan-amalan rasuah dan kronisme yang menjadi sebahagian besar penyebab keadaan ekonomi dan kewangan yang tidak stabil.

No comments:

47th QubicaAMF World Cup

47th QubicaAMF World Cup

46th QubicaAMF World Cup

46th QubicaAMF World Cup

45th World Cup

45th World Cup

44th World Cup

44th World Cup

43rd World Cup

43rd World Cup