corporate

corporate

mission & vision

mission & vision

business & services

business & services

aviation lubricant

aviation lubricant

bowling

bowling

contact us

contact us
Loading...

PREVIOUS BOWLING PROJECT

PREVIOUS BOWLING PROJECT

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

Thursday, August 21, 2008

Kerajaan Harus Tumpukan Kpd Penubuhan Pusat Data Jimat Tenaga


KUALA LUMPUR, 20 Ogos (Bernama) -- Kerajaan harus menumpukan kepada penubuhan pusat data jimat tenaga dengan kemudahan bertaraf dunia di negara ini, kata Pengarah Urusan Cisco Malaysia, Kumaran Singaram.

Memandangkan kos tenaga terus meningkat, katanya pusat data perlu direka bentuk semula untuk meminimumkan penggunaan kuasa, sementara pada masa yang sama memaksimumkan penyediaan data, kecekapan penyimpanan, keselamatan dan pematuhan.Ini adalah bidang di mana Malaysia boleh menyediakan kepimpinan serantau, memandangkan penawaran tanah yang besar dan adanya prasarana asas yang cekap, katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

"Cisco nampak banyak syarikat multinasional melihat kepada tempat-tempat di rantau ini untuk menempatkan pusat data mereka. Malaysia seharusnya memanfaatkan perkara ini untuk mencapai matlamat menarik pelaburan swasta," katanya.Beliau menyatakan Cisco mempunyai teknologi dan kepakaran untuk membantu organisasi dalam negara ini membina pusat data generasi akan datang.

Cisco juga mengesyorkan bahawa kerajaan mengesahkan lagi keseragaman percukaian ke atas peralatan teknologi maklumat (IT) memandangkan perbelanjaan modal merupakan kebimbangan utama bagi perniagaan kecil dan sederhana (PKS).

Kumaran berkata terdapat keperluan untuk meneliti dan mengkategori semula teknologi terkini seperti komunikasi yang disatukan yang boleh menyediakan manfaat perniagaan yang telah terbukti kepada organisasi.Kemudiannya, beliau berkata, struktur cukai yang lebih rendah dan konsisten harus dilaksanakan untuk memastikan PKS mampu memiliki teknologi itu.

No comments:

47th QubicaAMF World Cup

47th QubicaAMF World Cup

46th QubicaAMF World Cup

46th QubicaAMF World Cup

45th World Cup

45th World Cup

44th World Cup

44th World Cup

43rd World Cup

43rd World Cup