corporate

corporate

mission & vision

mission & vision

business & services

business & services

aviation lubricant

aviation lubricant

bowling

bowling

contact us

contact us
Loading...

PREVIOUS BOWLING PROJECT

PREVIOUS BOWLING PROJECT

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

Saturday, July 26, 2008

Bank Negara komited bantu PKS

Oleh Azli Ayob dan Magendran Rajagopal bhbiz@bharian.com.my

Bantuan dari segenap aspek disedia pastikan mampu terus berdaya saing BANK Negara Malaysia akan terus memastikan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) tempatan yang menjadi antara segmen penting ekonomi, diberikan bantuan serta bimbingan bagi memajukan sektor itu. Gabenornya, Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz, berkata Bank Negara akan membantu PKS dari segenap aspek termasuk memberi khidmat nasihat ke arah memastikan mereka terus berdaya maju.

Beliau berkata demikian selepas pelancaran Laporan PKS 2007 oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang juga Pengerusi Majlis Pembangunan PKS Kebangsaan (MPPK) di Kuala Lumpur, semalam. Terdahulu dalam ucapannya pada majlis itu, Zeti berkata, Bank Negara sejak empat tahun lalu telah melaksanakan peranan dalam membantu pengusaha PKS atas tanggungjawabnya sebagai sekretariat MPPK. Walaupun tugas itu diserahkan kepada Smidec (bakal dikenali SME Corp), katanya, Bank Pusat akan terus membantu memberi sokongan dalam memaju sektor PKS.

"Ini bertujuan memastikan agenda pembangunan PKS akan menjadi lebih gemilang," katanya. Beliau berkata, sejak MPPK ditubuhkan empat tahun lalu, ia mewujudkan prasarana sokongan dan kerangka arkitektur ke arah mewujudkan persekitaran kondusif bagi membantu PKS lebih berdaya maju dalam semua sektor. "Segala usaha dilaksanakan majlis ini menyediakan asas kepada PKS menjadi lebih berdaya saing, fokus dan strategik," katanya. Zeti menambah, semua inisiatif penting juga dilaksanakan sejak empat tahun lalu untuk membawa PKS ke tahap lebih tinggi.

No comments:

47th QubicaAMF World Cup

47th QubicaAMF World Cup

46th QubicaAMF World Cup

46th QubicaAMF World Cup

45th World Cup

45th World Cup

44th World Cup

44th World Cup

43rd World Cup

43rd World Cup